Tarinamme

Farougen tarina

Farougen toinen perustaja Viviane

Pienen kukonpojan tarina

Viviane Daaboul-Kallio muutti Suomeen Libanonista 1989 sotaa pakoon. Sen piti jäädä vain vierailuksi, mutta toisin kävi.
Lapsena Vivianen kotona syötiin viikonlopun juhla-ateriana sota-aikana aina kanaa. Lapsille se oli aina herkutteluhetki jota odotettiin.

Farouge tarkoittaa libanonin kielellä pientä kukkoa. Nimi oli myös sopiva suomalaisten suuhun ja sen haluttiin kuvastavan myös sitä eksotiikkaa, mitä ravintolan ruokalista ja ilmapiiri toi suomalaisten ulottuville ensimmäistä kertaa 90-luvun lopussa.

Farougen omistajat Viviane ja Aki Kallio

Sydämellistä,  huomioonottavaa, henkilökohtaista

Farougen omistajien Vivianen ja Aki Kallion tiet kohtasivat ensimmäistä kertaa Radisson SAS -hotellin ravintolassa Helsingin Kampissa vuonna 1992. Aki työskenteli kokkina ja Viviane teki töitä ruokasalin puolella.

Eräänä päivänä pariskunta oli sunnuntaikävelyllä Helsingissä. Kävelyn päätteeksi he päättivät mennä syömään, mutta ruokapaikan valinta osoittautuikin hankalaksi. Sellaista paikkaa ei kaupungissa ollut, joka olisi tarjonnut molempien lempiruokia. Kävely päättyi oman kodin parvekkeelle, jossa syntyi hahmotelma uuden avattavan ravintolan ruokalistasta ja siitä alkoi Farougen tarina.

Pariskunta tarjosi työpaikkansa henkilökunnalle valmistamiaan ruokia kotonaan – kokkeja ja tarjoilijoita myöden työkaverit vakuuttelivat Vivanen ja Akin avaamaan oman ravintolansa.

Ensimmäinen, vuonna 1995 avattu Farouge-ravintola oli pikkuinen 24 asiakaspaikkainen. Monet muistavat Mannerheimintien ravintolan idyllisen tunnelman. Suuren kysynnän vuoksi vuonna 1997 avattiin toinen ravintola Yrjönkadulle. Se oli oikea gourmet-keidas.

Yrjönkadulla tarjoiltiin monta ihanaa vuotta, kunnes vuonna 2016 kiinteistön myytiin. Vuonna 2019 aloitettiin yhteistyö Nordic Hospitality Partnersin kanssa ja löydettiin valtavan upea ravintolatila Kasarmitorin kupeesta, Fabianinkatu 9:ssä. Vanhat ja uudet asiakkaat ovat löytäneet taas jatkuvasti uudistuvan Farougen.

Ravintola Farougen menu sisältää monipuolisesti eri liha- ja kasvisvaohtoehtoja

Etnistä luksusta ja makujen
eksotiikkaa

Farougen menestyskonseptin loi ”pyhä kolminaisuus”: Vivianen ideat, Akin uskomattomat taidot keittiössä ja Vivianen Maggie-siskon ainutlaatuinen osaaminen libanonilaisen ruoan maustamiseen. Menestyksen perustana on ollut rohkeus ja sisäinen palo lähteä toteuttamaan jotain aivan uutta suomalaiseen ravintolakulttuuriin. Eksoottisilla mauillaan ja vieraanvaraisella palvelullaan Farouge on tänä päivänä kiistatta Helsingin libanonilaisen ruoan ja -illalliselämyksen helmi.

Lämpimästi tervetuloa aitojen makunautintojen ääreen!

Come as friend leave as family! Tule ystävänä, lähde perheemme jäsenenä!